Právě se nacházíte: Freemagazine.cz > Články > FREE MAGAZINE #90 JE TADY!
freemagazine

FREE MAGAZINE #90 JE TADY!

FREE MAGAZINE #90 JE TADY!

Prosinec je tady a my pro vás máme mikulášskou porci toho nejlepšího snowboardingu a skateboardingu z domova i ze světa. Časopis FREE MAGAZINE dosáhl magického čísla 90 a společně s tímto numerem s vámi oslavíme Mikuláše, Vánoce i Nový rok. Teda samozřejmě jen v případě, že to 21. prosince klapne a dožijeme se všichni rána.

Když jsme se dozvěděli, že do Prahy dorazí na podzimní premiéru videa Resonance taky Danny Kass , bylo hned jasný, že tohodle panáčka si nenecháme utéct. Dannyho známe jako parkovýho jezdce, úspěšného olympionika, majitele firmy Grenade, televizní hvězdu, chlapa co nezkazí žádnou srandu a také ridera, který se v poslední sezóně trochu překvapivě pustil i do backcountry freestylu. Zkrátka témat k pořádnýmu interview bylo víc než dost a výsledek si můžete přečíst právě v novém Free magazine .

Kromě Dannyho přivítáme na stránkách Free Magazine ještě jednoho vzácného hosta. Na kus řeči se stavila také jedna z nejlepších snowboarderek světa Anne-Flore Marxer . Takhle slečna by bez problému strčila do kapsy většinu českých “pros” a o tom, že moc dobře ví, co chce, se můžete přesvědčit v rozhovoru, který s ní vedla BeeBee, hlavní postava našeho dnes už bohužel neexistujícího “chicks only magazine LIME”.

Nejlepší pojezd, nejlepší parťák, nejlepší trik a mnoho dalších svých osobních „nej“ nám v každém čísle Freemagu přibližuje některý z českých top riderů. Tentokrát vám své Best of představí mladej zabiják z Prahy a nově také člen evropského týmu Rip Curl Martin Mikyska .

Sníh na našich kopcích bohužel zatím chybí a kdo se chce sklouznout, musí halt vyrazit do Alp. Své brány už naštěstí otevřely ledovcové snowparky na Hintertuxu , Kaunertalu i Stubaii . Náš agent byl přítomný na slavnostních otvíračkách všech jmenovaných resortů a jeho report tak nemůže v aktuálním čísle chybět.

Celý podzim byl ve znamení premiér snowboardových videí a řada velkých produkcí přijela představit své filmy i na naši půdu. Absinthe , Piráti , Isenseven , Nitro ... no byl to vydatný podzim. Každopádně my jsme pro vás připravili výběr deseti snowboardových videí, které byste si letos neměli nechat ujít, a které vás určitě pořádně nakopnou k ježdění.

Jedním z videí, které jsme ve výše uvedeném článku nemohli vynechat, je letošní film od Pirate Movie Production jménem Unique8. Ten stejně jako v minulých letech vychází spolu s originálním stostránkovým Art Bookem, jehož exkluzivní ukázku si v podobě Pirate Artbook Unique8 Gallery můžete dát právě na stránkách tohoto čísla. Jako bonus vám k němu naservírujeme i povídání s kormidelníkem pirátské bárky Tobiasem “Ludschi” Ludescherem , nejenom o aktuálním filmu.

Cover Free magazine #90 dává sice neomylně najevo, které roční období bije, přesto pro vás ale máme i něco pro skejtomily. Novýmu číslu vévodí profil na jedenácti stránkách věnovaný Tomášovi Stejskalovi . Liška při jeho tvorbě vypotil hektolitry potu a krve, tak doufejme, že se vám bude vše líbit. Rozhovor samotný pak začíná otázkou, co říká Liška na to, že se mu říká robot. A jak to má s tím robotismem, to se dozvíte.

Baltic Games - největší polský závod se letos poprvé přesunul do haly a na místo vyrazili Martin Pek , Maxim Habanec a Vašek Žalud . Na akci pak byli vyzpovídáni Phil Zwijsen , Tim Zome , Douwe Macaré a Rob Smith . Všechno to jsou jezdci energy drinku Monster, kterému za vznik materiálu patří dík.

Martin Lucuk je už nějaký ten pátek spojen s firmou Mystic Constructions , která je v Čechách zárukou kvalitního parku a v poslední letech začíná pracovat hodně s betonem. A právě ten je hlavní Martinovou specializací. Mr. Beton se ale nezaměřuje jen na stavbu. Objíždí zahraniční skateparky, osobně je testuje a hledá ty nejlepší kousky, který pak staví v Čechách. A tak by to mělo být.

Miloš Hroch se vypravil společně s fotografem Filipem Slivkou do Malmö , kde nějaký ten čas pobyli v jednom z nejslavnějších DIY spotů, kterým je Steppe Side . Tento spotík má na svědomí Pontus Alv, otec DIY staveb v Evropě a článek se zaměřuje na příběh tohoto kultovního místa.

Ve FM#90 přinášíme další Zrcadlo a opět si někdo vybral jeden trik na norm a na switch. Tomáš Weimann se vypravil na pražský Petřín, kde ze schodů vyslal variahl heelflip a switch varial heelflip. Spolu s ním byl na místě fotograf Vašek Žalud a vše je tradičně provázeno rozhovorem.

Milan Hošek je mladá krev z Brna, která o sobě dává víc a víc vědět. Nedávno měl na webu Skaterock.cz montáž z haly v Ústí nad Orlicí a teď mu vychází Wussap , na kterým se podíleli i Lukáš Oujeský a Radek Mauer. Tohle všechno plus galerie s Makakem , Danem Eliáškem , Braňo Mrváňěm a s Romanem Špačkem stojí za přečtení, co říkáte?

Přejeme vám fajnový pokoukání a počtení v posledním letošním čísle. Je tam toho hromada, takže neváhejte a pořiďte si nový číslo FREE MAGAZINE #90 – ve vybraných skateshopech ZDARMA! Za stejnou „cenu“ si můžete pořídit i jeho elektronickou verzi pro vaše počítače, iPady či Androidy tady na serveru Publero.com .

K tomu všemu pro vás přihazujem přání tuny zdraví do roku 2013. Plus drobet štěstí. Ten zbytek lidičky, ten už je jen a jen na vás. A vy to dáte, to je jasný.